Bosnian English French German Italian Turkish

Warning

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/kftba/public_html/images/univerz

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/univerz

Univerzitet u Travniku najbolji univerzitet u BiH

Povodom obilježavanja Dana Evrope u BiH Evropski pokret u Bosni i Hercegovini priredio je u Disktriku Brčko svečanu akademiju. Značaj akademije ogledao se u prisustvu velikog broja uglednih zvanica, među kojima su bili članovi najvišeg javnog i političkog života naše zemlje, ambasadori i predstavnici međunarodnih organizacija.


Tim povodom uručena su evropska priznanja pojedincima i kolektivima iz naše zemlje, regije i svijeta, koji su svojim radom doprinijeli ubrzanju procesa evropskih integracija i podizanju međunarodnog ugleda Bosne i Hercegovine u oblasti politike, diplomatije, ekonomije, medija, nevladinih organizacija, kulture i sporta.

Što je izuzetno važno, Univerzitet u Travniku dobio je prestižno priznanje i Plaketu za najbolji univerzitet Bosni i Hercegovini.

Priznanje je primio predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Travniku, Mr. sci. Dr. Nihad Selimović, koji se u ime Univerziteta u Travniku zahvalio organizatorima na ovom velikom priznanju i istakao njegovu posebnu važnost za univerzitet. 

Nakon svečanosti Dr. Selimović je dao kratki intervju za web stranicu fakulteta:

„Plaketa za najbolji univerzitet Bosni i Hercegovini potvrda je kvalitete nastavnog, naučnoistraživačkog i menadžerskog rada na Univerzitetu u Travniku. A te kvalitete odavno nadilaze granice naše zemlje. Potvrđuje se to iz godine u godinu povjerenjem lokalne zajednice, akademskog, javnog, političkog, kulturnog, sportskog života i svakog drugog oblika društvenog organiziranja. Potvrđuje se to na koncu i povjerenjem naših studenata, zadovoljstvom njihovih poslodavaca i slično. 

Univerzitet je postavio izuzetno visoke standarde, kako u oblasti kvalitete rada, tako i u oblasti kvalitete materijalnih resursa, odnosno uslova studiranja koje su, opet, prepoznali studenti iz cijelog svijeta. Stoga očekujemo da će ove godine biti prava ekspanzija upisa na Univerzitet u Travniku, odnosno na sve njegove fakultete. Kada govorimo o Edukacijskom fakultetu i Fakultetu za tehničke studije očekujemo značajan upis studenata na novim studijskim smjerovima, ali jednako tako i na aktuelnim smjerovima.“

 

{gallery}univerz{/gallery}

PrintEmail

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com

     

Menu

Menu