Bosnian English French German Italian Turkish

Riječ dekana

Dekanat

Biti dobar znači biti plemenit, ali je plemenitije učiti druge kako da budu dobri

 

Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku je visokoškolska ustanova koja nije sasvim slučajno smještena u vezirski grad.

Na tragu duha i ideja Bolonjske deklaracije unutar evropskog akademskog prostora Edukacijski fakultet svojim studentima pruža kvalitetnu profesionalnu osnovu za uključivanje u sve oblasti odgojno-obrazovnog rada, te angažiranje na poslovima u odgojno-obrazovnim institucijama, poslovima menadžmenta u sportu, poslovima u oružanim snagama, policijskim i zaštitarskim agencijama kao i dobru osnovu za naučnoistraživački rad na matičnom fakultetu i na srodnim fakultetima.

Na Edukacijskom fakultetu odgojno-obrazovni rad se odvija u skladu sa najsavremenijim svjetskim obrazovnim standardima. U ugodnoj atmosferi i različtim studijskim programima svako može odabrati područje koje će zadovoljiti njegove želje i sklonosti. Razredna nastava, Pedagogija i psihologija, Matematika i informatika, Opća kineziologija,B/H/S jezik i književnost, Sportski menadžment i Specijalne namjene su mogućnosti koje nudimo našim stidentima.

Fakultet je u privatnom vlasništvu i predstavlja skladno razvijen akademski kolektiv, a po kadrovskim, materijalnim i programskim resursima i kvalitetima vodeći je u ovoj oblasti u Bosni i Hercegovini, ali i u regionu. Stoga, Fakultet predstavlja ideju vodilju, ideju suživota, multikulturalnih  i civilizacijskih normi, a sve u funkciji općeg dobra.

Osnovni cilj uposlenika na Edukacijskom fakultetu je da kod naših studenata razviju odgojne vrijednosti, ali i da steknu profesionalne kompetencije, te da fakultet ne bude samo mjesto gdje će studenti steći diplomu nego i obrazovni prostor koji će znanjem potkrijepiti stečeni dokument. Stoga, ne apsolutiziramo prolaznost već zavidan stepen znanja koji je potreban novim generacijama. Takav pristup njegovali smo od našeg osnivanja, a u budućnosti nam slijedi nastavak napornog rada što, između ostaloga, znači uvođenje novih oblika rada, uključivanje mlađeg naučnog kadra, jačanje saradnje između fakulteta i još mnogo toga što će nas učiniti prepoznatljivim fakultetom  za obrazovanje budućih edukatora.

Uvažavajući visoke kriterije i standarde studiranja po bolonjskom principu ulažemo mnogo napora kako bismo postigli visok nivo znanja. U tom smislu, možemo kazati da su studijski programi u zasnovani na bolonjskim principima i da osiguravaju našim studentima zavidnu širinu obrazovanja, potpun intelektualni razvoj, vrhunske kompetencije i etičke dimenzije naučenog, te razvoj kreativnosti i takmičarskog duha uz iskrenu nadu da će svi naši studenti, nakon završenih studija dobiti šansu da stečena znanja uspješno primjenjuju u praksi.

Izabrati poziv znači suštinski odrediti profesionalni život i karijeru i to sigurno nije niti jednostavno, a niti lahko. Svim kandidatima koji se odluče za studij na Edukacijskom faklutetu želim čestitati na izuzetnom izboru i nadam se da će vrijeme provedeno u ovom ugodnom ambijentu rezultirati ostvarenjem njihovih želja koje su imalina umu u trenutku kada su donijeli odluku da nam se pridruže. 

Kolegice i kolege, dobro došli u svijet znanja, struke i nauke. Dobro došli na Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku!                        

                                                                                                                    Prof. dr. Hazim Selimović,

                                                                                                                              dekan fakulteta

Print Email

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com

     

Menu

Menu